Veluwe Mondzorg schenkt een behandelstoel aan een ziekenhuis in Tanzania

Veluwe Mondzorg schenkt een behandelstoel aan een ziekenhuis in Tanzania. De tandartsstoel gaat naar Rubya Hospital in Rubia, een plaatsje in het Noord Westen van Tanzania. In Rubya staat een ziekenhuis wat al jarenlang wordt ondersteund, begeleid door Nederlandse artsen. Inmiddels is het ziekenhuis dankzij de ondersteuning vanuit Nederland uitgegroeid tot een ziekenhuis met 200 bedden.

Rubya is een arm gebied, er is geen medische zorg zoals huisartsen wat wij kennen, de bevolking is compleet afhankelijk van het ziekenhuis. Meneer Kamphuis is er inmiddels 3 keer geweest en ziet dat de kwaliteit van de zorg vooruit gaat. De automatisering is de afgelopen jaren opgestart dankzij de laptops “van Gelder, weg en waterbouw”. Tandheelkundig is er heel weinig, of zeg maar gerust, helemaal niets. Heb je kiespijn dan moet je maar zien waar je de hulp die je nodig hebt kunt krijgen. In de grote steden kun je hulp vinden. Er is maar één oplossing, extractie (trekken) van het element wat de pijn veroorzaakt. Aan preventie (voorkoming) wordt niets gedaan (helaas).

De bedoeling is dat meneer Kamphuis in september 2019 daar naar toe gaat. En daar de kamer gaat inrichten, zodat er tandheelkundige zorg geleverd kan worden. Het idee is om een poel van tandartsen te vinden die ieder 3 weken daar wil werken om tandheelkundige zorg aan te bieden en om tegelijkertijd een potentieel “tandarts” op te leiden en te begeleiden in de te leveren zorg. Het zal geen universitair opgeleide tandarts worden, meer een “dental assistent” met een breed pakket. Hij/zij kan verdoven, extraheren en dat is het voorlopig. Volgende stap is preventie, dat is nog een uitdaging. Het plan is om bij de jeugd te starten en dan wel op de basis school.

tandartsstoel

Veluwe Mondzorg schenkt tandartsstoel

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

knmt

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgmail voor zorgverleners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd