fietsen

Henk Jan en Jos Kamphuis trappen ‘m an

Waarom zou je 6 dagen off-road gaan fietsen in Kenia? Er zijn geen fatsoenlijke wegen, laat staan fietspaden. Weinig deugdelijke kampeerplekken, geen stromend water, weinig schaduw, enkel een brandende zon. Voor velen genoeg redenen om er niet aan te beginnen. Toch gaan Henk Jan en Jos Kamphuis met nog 30 personen op 7 september naar Kenia om daar deze prachtige uitdaging aan te gaan. Wij willen hiermee geld inzamelen voor het Waterproject Maai Mahiu van Stichting Kenya Kinderen.

Het dorp Maai Mahiu heeft een enorme waterschaarste. Hygiënische omstandigheden zijn slecht. Veel mensen zijn iedere dag bezig om water te vinden. Anderen zijn veel geld kwijt om aan water te komen. Dat maakt de leefomstandigheden behoorlijk moeilijk. Stichting Kenya Kinderen zet zich in voor verandering. Dat kan alleen bewerkstelligd worden als er een waterleiding wordt aangelegd met waterpunten. Dit is een groot en duur project. Het waterproject waar nu aan wordt gewerkt, is bedoeld om 2.000 inwoners van schoon en betrouwbaar drinkwater te voorzien. De plaatselijke basisschool (Ngeya Primary School), het ziekenhuis ( Maai Mahiu Health Centre) en het weeshuis (Boresha) worden aangesloten en tevens komen er twee waterpunten voor de plaatselijke bevolking.

 

Met de fietstocht in september willen we een bedrag van €30.000 ophalen voor uitbreiding van het waterproject. Een tweede waterput die eenvoudig aangesloten kan worden op al gerealiseerde leidingsysteem, kan de wateropbrengst verdubbelen. Dit maakt dat er 4.000 mensen van water voorzien kunnen worden. Tevens worden er twee extra waterpunten in het dorp gebouwd om het water zo dicht mogelijk bij de bevolking te brengen.

Wij gaan ervoor! Helpt u mee? Elke euro is welkom!

U kunt doneren, in de gieter die bij Veluwe Mondzorg op de balie staat.

Hartelijk dank voor uw steun!

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

knmt

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgmail voor zorgverleners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd