Klikgebit

Klikgebit

Bij verlies van tanden en kiezen, slinkt het kaakbot waardoor een kunstgebit los kan gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Het gevolg is dat mensen niet meer voluit durven te lachen. Bovendien kunnen wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor een gezicht er ouder uit zien. Met een klikgebit op implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. Een klikgebit is een ondergebit dat u kunt vastklikken op twee tot vier implantaten (kunstworteltjes) in uw onderkaak. Zo’n klikgebit zit stevig vast, maar kan ook worden uitgenomen voor reiniging.

Gratis Intakegesprek: Laat u informeren over een klikgebit

Wilt u kennis maken met onze praktijk? Het eerste intakegesprek implantologie is gratis! Wij informeren u graag over de behandeling en onze praktijk. U bent van harte welkom!

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een ondergebit dat u kunt vastklikken op 2 tot 4 implantaten in uw onderkaak. Implantaten zijn kunstworteltjes waarop het klikgebit vastgeklikt wordt. Hierdoor zit uw kunstgebit stevig vast en kunt u deze ook uitnemen om te reinigen.

Klikgebit op implantaten en kroon op een implantaat

 

Binnen Veluwe Mondzorg is implantologie een belangrijke specialisatie. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld een kunstgebit op implantaten. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Ook is het mogelijk om een kroon op een implantaat te plaatsen. Wanneer mensen geen tanden of kiezen meer hebben en een prothese met problemen, dan kun je daar implantaten onder zetten als extra steun. Het kunstgebit klik je op deze implantaten waarbij je het kenmerkende 'klik geluid' hoort. Daarom wordt deze gebitsprothese ook we een klikgebit genoemd. Wanneer u een tand of kies of meerdere tanden of kiezen mist dan kan ter vervanging van de tandwortel een tand implantaat worden geplaatst.

Hoe werkt het plaatsen van een klikgebit?

Een klikgebit wordt vastgeklikt op implantaten. Het plaatsen van implantaten is een relatief eenvoudige en pijnloze behandeling. Een implantaat heeft enige tijd nodig om in te helen. Na 6 tot 12 weken zitten de implantaten stevig vast in het kaakbot en kan er een klikgebit op worden gezet. Een klikgebit wordt in ons tandprothetisch laboratorium aangemeten en op maat gemaakt zodat deze perfect in uw mond past.

Wanneer kiest u voor een klikgebit?

U kiest voor een klikgebit op implantaten als:

 • uw prothese niet comfortabel aanvoelt;
 • uw kunstgebit pijn doet;
 • u moeite hebt met eten, spreken of lachen;
 • u last hebt van een ingevallen mond en/of wangen;
 • er voedsel onder uw kunstgebit komt.

Klikgebit Onderkaak

Implantaten in de onderkaak geven houvast aan uw prothese. Of de kosten door uw zorgverzekering worden vergoed hangt af van diverse factoren. Zo moet er sprake zijn van een sterk geslonken en tandloze kaak waarbij een 'gewoon' kunstgebit uw gebitsproblemen niet oplost.

Als uw zorgverzekering de kosten van een onder klikgebit vergoedt, geldt dat meestal voor 2 implantaten. Alleen in het geval van een sterk geslonken onderkaak worden 3 of 4 implantaten door de zorgverzekering vergoed. Dit gebeurd door middel van het aanvragen van een machtiging bij uw zorgverzekeraar.

Klikgebit Bovenkaak

Een klikgebit in de bovenkaak wordt minder vaak vergoed door zorgverzekeringen. Door een andere botstructuur en kaakvorm moeten er voor een klikgebit in de bovenkaak vaak 4 implantaten geïmplanteerd worden. Een boven prothese met implantaten wordt vaak alleen vergoed bij ernstige problemen met uw bovengebit.

Wat kost een klikgebit?

Bekijk onze tarieven voor de prijs van een klikgebit. Vooraf aan uw behandeling stellen wij een begroting op. In deze begroting vind u een overzicht van de kosten van een klikgebit in uw specifieke situatie.

Klikgebit Eigen bijdrage in 2023

Komt u in aanmerking voor een klikgebit? Ook in 2023 zal er voor een klikgebit op de onderkaak een eigen bijdrage gelden van 10%. Voor een klikgebit op de bovenkaak geldt een eigen bijdrage van 8% van de kosten van uw klikgebit.

Hoe werkt het plaatsen van een klikgebit?

Nadat u met ons contact opgenomen heeft zal er een gratis intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek geeft tandarts Kamphuis een heldere uitleg en kijkt hij of uw kaak geschikt is voor een implantaat.

Wat is onze werkwijze bij een klikgebit?

 • 1e Gratis intake gesprek klikgebit
  U neemt contact met ons op en in overleg plannen wij een intakegesprek in. Tandarts Kamphuis zal op het daaropvolgende gratis intakegesprek kijken of uw kaak geschikt is voor implantaten. Ook zal de tandarts uitleg geven over het plaatsen van een klikgebit op implantaten. Als alles goed is zal er uiteindelijk een behandelplan opgesteld worden en maken wij een duidelijke kosten begroting van uw klikgebit. Wij vinden het belangrijke dat de kosten van uw klikgebit of een andere behandeling vooraf duidelijk zijn. Zodra u akkoord heeft gegeven zal er door ons zo nodig een machtiging aan bij uw zorgverzekering aangevraagd worden. Zodra de machtiging verstrekt is door de verzekeraar worden er afspraken gemaakt. Voor een klikgebit is het intakegesprek gratis.

Na het eerste intake gesprek volgen de afspraken.

 • 1e Afspraak (2e intake gesprek)
  Tijdens uw eerste echte afspraak gaan wij dieper in op uw specifieke behandeling, stellen wij vragen over medicatie en kunt u wederom vragen stellen over uw behandeling.
 • 2e Afspraak (implantaten plaatsen)
  Tijdens de 2e afspraak start de uiteindelijke behandeling. Wij plaatsen dan de implantaten in uw kaak. Dit duurt ongeveer 60 minuten bij 2 implantaten.
 • 3e Afspraak (hechtingen verwijderen en eerste afdruk maken)
  Tijdens de 3e afspraak na 2 weken, worden de hechtingen verwijderd. Soms lossen deze vanzelf op. Wij brengen Skypink aan, dit is een zachte voering die wij aanbrengen. Er wordt tevens een eerste afdruk gemaakt.
 • 4e Afspraak (2e afdruk, opbouw implantaat of afdruk klikgebit maken)
  Binnen 6 tot 12 weken na uw behandeling wordt een tweede afdruk gemaakt.
  6 tot 12 weken na de behandeling 2e afdruk maken voor de opbouw van het implantaat
 • 5e Afspraak (Definitieve afdruk maken)
  Tijdens uw 2e afspraak gaan wij de definitieve afdruk maken.
 • 6e Afspraak (Beet bepalen)
  Tijdens deze afspraak gaan wij uw beet bepalen.
 • 7e Afspraak (Gebitsprothese passen)
  Bij de 7e afspraak passen wij uw prothese.
 • 8e Afspraak (gebitsprothese plaatsen)
  Tijdens de 8e afspraak gaan wij uw gebitsprothese plaatsen.
 • 9e Afspraak (Nacontrole)
  Bij de laatste afspraak voeren wij een nacontrole van uw klikgebit uit.

Meer weten over onze werkwijze bij het plaatsen van een klikgebit op implantaten? Lees meer over de behandelingen...

Vragen over een klikgebit op implantaten of een afspraak maken?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een klikgebit (kunstgebit op implantaten), de kosten (prijs) van een klikgebit of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via:

☎ Telefoonnummer: 038 – 376 4755
✉ E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!