Kunstgebit

Kunstgebit

Een kunstgebit of volledige prothese is een uitneembare oplossing als u al uw tanden en kiezen mist. Zo’n volledige prothese bestaat uit een kunsthars boog met tanden die over het tandvlees wordt geplaatst. Een kunstgebit in de bovenkaak heeft een gehemelteplaat, terwijl een kunstgebit in de onderkaak de vorm van een hoefijzer heeft.

Een nieuwe prothese voelt in het begin onwennig aan. Uw kaak, tong en wangspieren hebben tijd nodig om zich aan te passen aan uw nieuwe gebit. Hierdoor kunt u tijdelijk last hebben van drukpijn. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit zo veel mogelijk draagt en er mee probeert te praten en te eten. In geval van aanhoudende pijn kunnen we uw kunstgebit bijstellen. Verander nooit zelf iets aan uw kunstgebit.

Vragen? Laat u Informeren over een kunstgebit

Heeft u vragen over bijvoorbeeld uw behandeling of de kosten van een kunstgebit of klikgebit? Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoonnummer: 038 – 376 4755.

Kunstgebit of Klikgebit?

Bij ons kunt u zowel een traditioneel kunstgebit laten maken of een klikgebit op implantaten laten maken. Omdat een kaak zonder tanden en kiezen bij het ouder worden slinkt, kan een kunstgebit los gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn doen. Ook kunnen wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor uw gezicht er ouder uit ziet. Een klikgebit op implantaten kan een mooie en eenvoudige oplossing voor dit soort klachten zijn. Bovendien wordt zo voorkomen dat uw kaak verder slinkt.

Eigen bijdrage Eigen bijdrage kunstgebit in 2023 gelijk

De eigen bijdrage van de kosten van een nieuw kunstgebit blijft 25%.

Kunstgebit Reparatie

Is uw kunstgebit kapot of heeft u een loszittend kunstgebit? In ons eigen Tand Technisch Laboratorium kunnen wij snel en vakkundig uw kunstgebit repareren. Bel ons voor een afspraak voor de snelle reparatie van uw prothese.

 

Kunstgebit doormidden gebroken? Bekijk hier hoe wij uw prothese repareren.

Waarom Veluwe Mondzorg?

Tandtechnisch Laboratorium Wezep

In ons pand is tevens TTL Wezep (Tand Technisch Laboratorium Wezep) gevestigd. Hierdoor zijn de lijntjes kort en wordt uw kunstgebit of klikgebit in onze tandartsenpraktijk gemaakt.

Goede Nazorg

Een kunstgebit maken is maatwerk. De tandtechnieker zorgt in samenwerking met de tandarts er voor dat eventuele problemen aan uw kunstgebit snel opgelost worden. Een kunstgebit is maatwerk en moet goed passen. Een goede nazorg is daarbij zeer belangrijk.

Snelle Reparatie van uw Kunstgebit

Is uw kunstgebit kapot of heeft u een loszittend kunstgebit? Een snelle reparatie van uw kunstgebit is essentieel. Binnen onze muren hebben wij een tandtechnisch laboratorium, TTL Wezep. Hierdoor kan de tandtechnieker u snel en vakkundig van dienst zijn met nazorg en eventuele reparaties aan uw kunstgebit.

Kunstgebit reparaties en rebasing Eigen bijdrage in 2023

In 2023 is er een eigen bijdrage van 10% van de kosten van kunstgebit reparaties en rebasing van uw kunstgebit.

Wat is onze werkwijze bij het aanmeten van een gebitsprothese?

Eerst volgt een intakegesprek waarbij tandarts Kamphuis met u de mogelijkheden zal bespreken. Het aanmeten en plaatsen van een kunstgebit wordt gedaan in meerdere afspraken. Meer weten over onze werkwijze, het intakegesprek en de afspraken die volgen. Lees meer over de behandelingen...

Meer informatie over een kunstgebit of een afspraak maken?

Wij begrijpen dat lang niet alle vragen over uw specifieke situatie beantwoord zijn. In een persoonlijk gesprek willen wij uw graag verder uitleg geven over bijvoorbeeld de kosten van een nieuw kunstgebit en de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Bel ons op het telefoonnummer 038 – 376 4755 of neem contact met ons op via e-mail.

☎ Telefoonnummer: 038 – 376 4755
✉ E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

knmt

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgmail voor zorgverleners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Our website is protected by DMC Firewall!