Beugel

Tandarts voor Orthodontie

Adviseert uw tandarts een beugel? Veluwe Mondzorg uit Wezep (onder Zwolle) heeft ruime ervaring met orthodontische behandelingen zoals een beugel voor kinderen én beugels voor volwassenen. Ook als u een andere tandarts heeft, bent u bij ons van harte welkom. Graag wel in overleg met uw eigen tandarts. Tijdens het traject blijft u uw eigen tandarts bezoeken voor de reguliere controles en behandelingen.

Er wordt binnenkort gestart met orthodontie bij Tandartspraktijk Heerde. Het is dus ook mogelijk om de huidige orthodontische behandeling voort te zetten in Heerde. Graag de behandeling in Heerde? Geef dit door aan ons, wij zullen contact opnemen wanneer de exacte datum bekend is.

Hoe verloopt het Orthodontietraject?

Voorafgaand het traject vindt er een consult plaats bij de tandarts. Komt uw gebit in aanmerking voor gebitsregulatie, dan volgt een afspraak bij een van onze orthodontieassistenten. Als blijkt dat uw mondhygiëne toereikend is voor een orthodontische behandeling, dan worden er röntgenfoto’s, lichtfoto’s en afdrukken van uw gebit gemaakt. U krijgt ook informatie mee naar huis die belangrijk is voor een goed verloop van de behandeling. Op basis van de foto’s en de gebitsmodellen stellen we een behandelplan en een begroting op die twee tot drie weken daarna door de tandarts met u wordt besproken. Hierdoor weet u wat de kosten zijn voor uw beugel.

Orthodontie


U kunt bij Veluwe Mondzorg terecht voor diverse orthodontische behandelingen om een goede tand stand te krijgen en een goede kaakverhouding. Wij maken gebruik van diverse beugels zoals een blokjesbeugel, nachtbeugel of een uitneembare beugel. Binnen onze praktijk is een tandarts voor orthodontie werkzaam.

Wat is onze werkwijze bij onze tandarts voor orthodontie?

  • U neemt contact met ons op of wordt doorverwezen door uw tandarts.
  • Er wordt een afspraak gemaakt voor intake gesprek.
  • Er worden foto’s (OPG en RSP) en een afdruk gemaakt.
  • 2 weken later word het behandelplan besproken.
  • Wij starten met het plaatsen van de beugel.
  • Elke maand controle.
  • Gemiddelde duur van een beugel behandeling is 1 tot 1,5 jaar.

Blokjesbeugel plaatsen. Hoe gaat dat?


In deze video geven wij een korte uitleg hoe het plaatsen van een blokjesbeugel in zijn werk gaat. Binnen Veluwe Mondzorg werkt een tandarts voor orthodontie.

Orthodontieassistentes

OrtodontieDe orthodontieassistentes bij Veluwe Mondzorg zijn zeer ervaren assistentes. Door middel van cursussen en trainingen blijven ze op de hoogte van ontwikkelingen binnen de orthodontie. Zoals verplicht bij de assistentes, is er altijd tandarts voor orthodontie aanwezig die ervaren is in de orthodontie.

Vragen over een beugel? Neem contact met ons op.

☎ Telefoonnummer: 038 – 376 4755 ✉ E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

knmt

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgmail voor zorgverleners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd